Επιτυχημένο το «4ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών»

31/12/13Για μια ακόμα χρονιά η ΠΑΕ Επισκοπή την περίοδο των Εορτών στις εγκαταστάσεις του «Θ.Ι. Βαρδινογιάννης» διοργάνωσε το συγκεκριμένο τουρνουά. Φέτος συμμετείχαν περισσότερα από 80 παιδιά, γεννημένα τα έτη 2002-2006 από τις ακαδημίες του Ρέθυμνο Π.Σ. (Επισκοπή), του Άρη Ρεθύμνου και της ΠΑΕ Επισκοπής.Γονείς και φίλοι των μικρών ποδοσφαιριστών βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των πιτσιρικάδων. Διεξήχθησαν αναμετρήσεις δυο διαφορετικών ηλικιών κατηγοριών, διάρκειας 20’ λεπτών ο κάθε ένας. Μετά το τέλος των αγώνων ο αγαπημένος Άγιος Βασίλης τον παιδιών, μοίρασε δώρα και ευχές σε όλους τους μικρούς ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο τουρνουά.
Πριν την έναρξη των αναμετρήσεων ο Μάνατζερ των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Γιώργος Καλλιγιάννης, ανέπτυξε στα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά τον όρο «Διαφορετικότητα» στον οποίο ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση.
«Κάθε μέρα είναι διαφορετική… κάθε στιγμή της ζωής μας το ίδιο… Όλα γύρω μας είναι διαφορετικά… και όλοι γύρω μας… διαφορετικοί… Αυτή η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα δίνει μια μαγευτική ομορφιά στην κοινωνία μας.
Το άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μας θυμίζει ότι «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης».
Γεννηθήκαμε λοιπόν όλοι ελεύθεροι και όλοι έχουμε τις δικές μας σκέψεις, ιδέες, προβληματισμούς και συμπεριφορές.
Για να υπάρχει στο οικογενειακό μας περιβάλλον, στο σχολείο μας ή στην ομάδα που επιλέξαμε να αθληθούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, αμοιβαίας κατανόησης και υγιούς ατμόσφαιρας, είναι απαραίτητο ν’ αντιμετωπίζουμε τους άλλους με τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε κι εκείνοι να μας φερθούν.
Και επειδή σίγουρα δε θέλουμε να νιώσουμε την απαξίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της καταγωγής μας, του χρώματός μας, της γλώσσας μας, της θρησκείας μας, ή μιας ενδεχόμενης αναπηρίας μας, έτσι κι εμείς δεν είναι σωστό ούτε ανθρώπινο να φερόμαστε απαξιωτικά ή με συμπεριφορά αποκλεισμού, απέναντι σε κάποιες κοινωνικές ομάδες που αποτελούν μειονότητες.
Όπως έχουμε την απαίτηση να σέβονται όλοι οι άλλοι τα δικαιώματα και την προσωπικότητά μας, έτσι κι εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε σε όλους τους άλλους τις όποιες ιδιαιτερότητες τους, τις οποίες δεν τις επέλεξαν, αλλά τις κληρονόμησαν όπως άλλωστε κι εμείς. Κι επειδή στη ζωή δεν είναι σωστό να θεωρούμε τίποτα σαν δεδομένο, σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή της ζωής μας μπορεί να βρεθούμε κι εμείς ή κάποιοι συγγενείς μας στη δική τους θέση.
Όμως το πιο συνηθισμένο λάθος είναι πως ξεχνάμε τη δική μας διαφορετικότητα. Δεν είναι μόνο οι άλλοι διαφορετικοί. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!
Στο σχολείο σας, αλλά και στην ομάδα σας που έχετε όλα τα παιδιά τον ίδιο δάσκαλο ή τον ίδιο προπονητή δεν μαθαίνουν όλα το ίδιο καλά τη γλώσσα ή τα μαθηματικά, το σταμάτημα ή το οδήγημα της μπάλας. Κι εδώ έχουμε τη διαφορετικότητα στη μάθηση που έχει σαν αποτέλεσμα τις διαβαθμισμένες σχολικές και αθλητικές επιδόσεις. Σε άλλα παιδιά αρέσει περισσότερο η γλώσσα, σε άλλα η ιστορία ή τα μαθηματικά, ενώ κάποια άλλα έχουν ταλέντο στη ζωγραφική, στη μουσική, στο θέατρο, ή εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε το ίδιο καλοί σε όλα και αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι όταν ενηλικιωθούν, ακολουθούν διαφορετικά επαγγέλματα.
Έτσι και στο ποδόσφαιρο που το επιλέξατε σαν αθλητική δραστηριότητα, δεν έχουν όλοι τις ίδιες ικανότητες, αφού αυτό που κάνει τους ανθρώπους μοναδικούς και ξεχωριστούς, είναι οι ατομικές διαφορές που οφείλονται σε γονιδιακούς παράγοντες. Άλλα παιδιά είναι πιο γρήγορα, κάποια αντέχουν περισσότερο, μερικά χαρακτηρίζονται από τη μεγαλύτερη αλτικότητά τους, ενώ ορισμένα που διαθέτουν αναπτυγμένη νευρομυική συναρμογή, έχουν καλύτερη επαφή με τη μπάλα και τη χειρίζονται με μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια. Ακόμα και τα δίδυμα και τρίδυμα παιδιά που έχουμε στην ομάδα μας, είναι εντελώς διαφορετικά.
Γνωρίζουμε ότι όταν ένα παιδί είναι πολύ καλό σε μια από τις παραμέτρους της αθλητικής απόδοσης, σίγουρα θα υστερεί σε κάποιες άλλες.
Αυτός είναι και ο λόγος που στα εκπαιδευτικά μας κέντρα επικρατεί κλίμα αποδοχής και επιδοκιμασίας και προσπαθούμε για τη βελτίωση και ανάπτυξη των παραμέτρων που υστερούν, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να έχουν βιώματα επιτυχίας που τόσο έχουν ανάγκη σ΄αυτή την ηλικία.
Εμείς πρώτοι σας δίνουμε το παράδειγμα, σεβόμενοι σε απόλυτο βαθμό τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές ικανότητες με τις οποίες είστε προικισμένοι και σας παροτρύνουμε να το ακολουθήσετε.
Και κλείνοντας σας διαβεβαιώνουμε πως τα παιδιά που σέβονται τις ιδιαιτερότητες και τη διαφορετικότητα των άλλων, αλλά και τη δική τους, γίνονται αργότερα άνθρωποι που αναγνωρίζουν τις δυσκολίες των συνανθρώπων τους, εμπνέονται από το ταλέντο των φίλων τους, συνεργάζονται και μοιράζονται καθήκοντα και υποχρεώσεις με τους συναδέλφους τους και συμβιώνουν αρμονικά σε οποιαδήποτε κοινωνία».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ !
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!Αναλυτικά οι αγώνες και τα αποτελέσματα:
2003 – 2005
Ρέθυμνο Π.Σ (Επισκοπή) – Επισκοπή 2-2
Επισκοπή – Άρης Ρεθύμνου 1-0
Άρης Ρεθύμνου – Ρέθυμνο Π.Σ (Επισκοπή) 0-3

2006 – 2007
Ρέθυμνο Π.Σ (Επισκοπή) – Άρης Ρεθύμνου 3-2
Άρης Ρεθύμνου – Επισκοπή 0-4
Επισκοπή – Ρέθυμνο Π.Σ (Επισκοπή) 1-1

Κύπελλα απονεμήθηκαν σε όλες τις ομάδες και ποιο συγκεκριμένα την απονομή στην ομάδα του Άρη Ρεθύμνου έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΣ της ΠΑΕ Επισκοπής και Γενικός Αρχηγός κ. Μιχάλης Βελονάκης, το έπαθλο στην ομάδα του Ρέθυμνο Π.Σ. (Επισκοπή) απένειμε ο Μάνατζερ των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Γιώργος Καλλιγιάννης, ενώ η απονομή στην ομάδα της Επισκοπής έγινε από τον προπονητή της ΠΑΕ Επισκοπής κ. Κώστα Ανυφαντάκη«Η ΠΑΕ Επισκοπή εύχεται σε όλα τα παιδιά, Καλή χρονιά, στο σχολείο και τους αγωνιστικούς χώρους».

Πίσω

      Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
  Γιούχτας-Ατρόμητος Πειραιά  1-1
   AEEEK ΣΥΝΚΑ-Κερατσίνι  1-0
   ΠΟΑ-Νεάπολη  0-2
   Παλαιόχωρα-Εθνικός  1-3
   Επισκοπή-Ιωνικός   1-2
   Ρεπό: Προοδευτική

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
# ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΟΦΙ 27
2. ΕΘΝΙΚΟΣ 26
3. ΓΙΟΥΧΤΑΣ 19
4. ΕΠΙΣΚΟΠΗ 18
5. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 15
6. ΙΩΝΙΚΟΣ 16
7. ΑΜΕΠΛΑΚΙΑΚΟΣ 14
-. ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 14
9. ΠΟΑ 13
10. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 10
-. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 10
12. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π. 7
-. ΝΕΑΠΟΛΗ 7
 
Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM. powered by HOTSoft.gr internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες