Επιτυχημένο το «3ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ακαδημιών – Αλληλεγγύης»

28/12/12

Στο ημίχρονο των πρώτων αναμετρήσεων ο υπεύθυνος των ακαδημιών της Επισκοπής κ. Γιώργος Καλλιγιάννης μίλησε στα παιδιά των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά αναπτύσσοντας τον όρο «αλληλεγγύη» στο οποίο ήταν αφιερωμένο το φετινό τουρνουά που διοργάνωσε η ομάδα μας.
«Αγαπητά μας παιδιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε το  Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της ομάδας μας, για να απολαύσετε τη χαρά του  παιχνιδιού. Σκεφτείτε όμως πως στο σχολείο σας και στη γειτονιά σας, υπάρχουν  κάποιοι συνομήλικοί σας που δεν μπορούν να γραφτούν στην ομάδα σας  - που τόσο θα το ήθελαν - επειδή οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους αγοράσουν  τα αθλητικά ρούχα και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που τώρα εσείς  φοράτε. Τα παιδιά αυτά θα ήθελαν να είναι τώρα εδώ μαζί σας και να χαρείτε μαζί  το παιχνίδι. Κάποιο άλλο παιδί στο σχολείο σας στο διάλειμμα, σας κρυφοκοιτάζει  από μακριά να απολαμβάνετε ότι αγοράσατε από το κυλικείο η φέρατε από το  σπίτι σας για να φάτε. Όμως εκείνο δεν ξέρει αν θα βρει κάτι φαγώσιμο  στο σπίτι του το μεσημέρι που θα γυρίσει, γιατί ο άνεργος πατέρας του δεν είναι  σε θέση να του το προσφέρει. Σκεφτείτε πόσα παιδιά έφυγαν από το σχολείο  σας  και την ομάδα σας τα τελευταία δύο χρόνια και μετανάστευσαν σε άλλες χώρες,  αφού οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Έχετε ακούσει στην  τηλεόραση για λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία λόγω ασιτίας και για τα συσσίτια  των δήμων σε πολλά σχολεία της χώρας μας. Δεν θα επεκταθούμε για να μη σας  κουράσουμε, αλλά όταν δεν σας χρειάζεται κάτι ΧΑΡΙΣΤΕ το.  Ξέρετε πόση χαρά  μπορείτε να δώσετε σ΄ ένα παιδί, αν του χρόνου που δε θα σας κάνουν, του  χαρίσετε τα ποδοσφαιρικά σας παπούτσια; Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόση  ανακούφιση θα νοιώσει ο φίλος σας που δεν κρατάει φαγητό αν μοιραστείτε μαζί  του ότι τρώτε; Σκεφτήκατε πόσο θα ζεσταθεί ένα παιδί που κρυώνει, με τα  περυσινά και προπέρσινά σας ρούχα; Tι χαρές θα  κάνει παίζοντας με τα παιχνίδια  που δε χρησιμοποιείτε πλέον επειδή μεγαλώσατε; Ξέρετε τι μπορούμε να κάνουμε  όλοι μαζί για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της φτώχειας; Να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση και να  δημιουργήσουμε μια παράλληλη οικονομία που θα στηρίζεται στην ανθρωπιά και  στην αλληλεγγύη, Δηλαδή στη βοήθεια, στη συμπαράσταση, στην υποστήριξη  και στην προσφορά στους συνανθρώπους μας. Και κλείνοντας, να θυμάστε πως  φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει χρήματα, αλλά αυτός που δεν έχει να  προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μέσα στην οποία ζει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Επισκοπή – Πράσινη Ακαδημία 3-3
Αστέρας Ρεθύμνου – Πέραμα 1–2

Πράσινη Ακαδημία – Πέραμα 1–0
Επισκοπή - Αστέρας Ρεθύμνου 3-2

Πέραμα – Επισκοπή 1-3
Αστέρας Ρεθύμνου - Πράσινη Ακαδημία 4-0

Οι ομάδες της Επισκοπής και της Πράσινης ακαδημίας πέτυχαν από δυο νίκες και μια ισοπαλία, και οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πεναλτι, όπου επικράτησε η ακαδημία της Επισκοπής.

Πίσω

      Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
  Γιούχτας-Ατρόμητος Πειραιά  1-1
   AEEEK ΣΥΝΚΑ-Κερατσίνι  1-0
   ΠΟΑ-Νεάπολη  0-2
   Παλαιόχωρα-Εθνικός  1-3
   Επισκοπή-Ιωνικός   1-2
   Ρεπό: Προοδευτική

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
# ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΟΦΙ 27
2. ΕΘΝΙΚΟΣ 26
3. ΓΙΟΥΧΤΑΣ 19
4. ΕΠΙΣΚΟΠΗ 18
5. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 15
6. ΙΩΝΙΚΟΣ 16
7. ΑΜΕΠΛΑΚΙΑΚΟΣ 14
-. ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 14
9. ΠΟΑ 13
10. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ 10
-. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 10
12. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Π. 7
-. ΝΕΑΠΟΛΗ 7
 
Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM. powered by HOTSoft.gr internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες